Annette

natuurcoaching, stiefcoaching en creatieve coachingVragen aan Annette

Een klein interview over natuurcoaching, stiefcoaching en creatieve coaching.

Werkte jij niet met stiefcoaching?

 

Ja! Klopt. Ik werk nog steeds met stiefcoaching, hoor. Blader hier maar snel door naar de info over alles over stiefcoaching. Maar ik doe tegenwoordig ook aan natuurcoaching.

Een van de mooie aspecten van het ondernemerschap is dat je je aanbod kunt aanpassen aan je eigen ontwikkeling. Tien jaar geleden was ik single en kinderloos. Ik ontmoette m’n man en binnen de kortste keren had ik een stiefdochter en werd ik zelf ook nog moeder van twee dochters. Op m’n 38ste toch nog een heel gezin – wat was ik blij, maar ’t was ook heel ingrijpend en heftig.

Nu ben ik boven de vijftig, is mijn gezinssituatie veranderd, en heb ik zin en ruimte om me te verdiepen in andere interesses: De natuur! Buiten zijn!  Ik wil me weer wijden aan creativiteit, verdieping, en een genieten van wat mooi en goed is. De natuur heelt en helpt. De natuur voedt mijn hart en ziel. Ik voel me vrij als ik door de bossen zwerf. Daar word ik diep gelukkig van.

Misschien kan ik jou ook enthousiast krijgen over mijn passies – en wil je meedoen. Misschien voel jij:  Yes! Ik wil ook de natuur en haar symbolen gaan gebruiken in m´n leven. Om zo weer rust en zingeving te ervaren. Midden in je eigen leven en gezin.

Dat is de basis. Dan krijg je weer nieuwe energie. Meer plezier en lol in je leven. Meer geluk.

En je doet ook aan creatieve coaching?

Nou, voor mij hoort het allemaal bij elkaar. Natuurcoaching, stiefcoaching en creatieve coaching. Het schrijven, het maken van soulboards, het gebruiken van symbolen in de natuur – het gaat allemaal over de rijkdom die je in je hebt én om je heen hebt en die je kunt inzetten om je als een heel en gelukkig mens te voelen.

Waarom ben je stress counsellor geworden?

We worden overspannen en krijgen burn-outs omdat we de verbinding verliezen met onze kern. Dat deel  waar je precies weet wat je grenzen zijn. Wat je verlangens zijn. Wat je nodig hebt om je heel te voelen, in plaats van verscheurd, opgejaagd en eenzaam.

Het komt eigenlijk allemaal uit dezelfde bron, die alsmaar bijgevuld moet worden.

Hoe meer ruis en druk om ons heen – hoe meer zul je je hart en ziel moeten voeden. Ik kwam in aanraking met het Japanse bosbaden: Shinrin-Yoku, en dat voelt ook weer als een aanvulling op wat ik al heel lang denk en doe. Prachtig hoe dingen samen komen.

Natuurcoaching, stiefcoaching en creatieve coaching – Waar komt je visie vandaan?

Lang verhaal kort: ik ben opgegroeid buiten – met twee biologen als ouders. Pedagogiek was mijn studie, maar ik heb ook Kunstwetenschappen gedaan – en de passie voor symbolen, kleur en vorm is gebleven.  En natuurlijk ook het overbrengen van kennis, ervaring, visies en enthousiasme.

Later, veel later heb ik me verdiept in yoga, mindfulness, compassie en ben ik stress-counsellor geworden. Alles komt nu op een wonderbaarlijke manier samen.

Wat is geluk voor jou?

Natuurlijk ervaar ik nog steeds hobbels op mijn pad – maar ik zie ze als uitdagingen om verder te groeien. En dat het niet het eind van de wereld is als het soms niet lekker loopt.

Dit is een van de sleutels tot duurzaam geluk. Acceptatie van wat niet veranderd kan worden en gaan met die banaan als je wél wat kunt veranderen.

……………………………………………………………………

 Annette van Maarel -Contact en gegevens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *