stief-coaching

Wees welkom in de wondere wereld van het stiefgezin! Ik coach al jarenlang stiefmoeders. Gratis tips. Veel coachingprogramma´s die ik met veel liefde heb gemaakt zodat jij een succes kunt maken van je gezin.

Een gelukkig stiefgezin opbouwen

Een fijn thuis waar iedereen in mijn stiefgezin zich prettig kan voelen. Met plek voor ieders eigenheid.

Met plek voor hard gelach en intens geluk.

Maar ook plek voor boze buien en irritaties, die horen er ook bij. Plek voor leven. Voor groei.

Het is niet niks om een samengesteld gezin in goede banen te leiden. Om met andermans kinderen te leven. En ex-partners die een grote rol spelen in jouw huis.

Hoe is het voor jou?

 • Ben je bang dat je altijd die outsider blijft?
 • Dat je een steeds grotere hekel krijgt aan de ex of je stiefkind?
 • Dat je steeds vaker twijfelt over een toekomst voor jou en je grote liefde?
 • Dat je angst voelt dat je dromen als een zeepbel uit elkaar spatten?

Een gelukkig gezin opbouwen gaat niet vanzelf, als je dat soms dacht.

Ik denk dat ook jij meer nodig hebt dan alleen goede intenties, liefde en open hart. Je hebt ook tools, unieke vaardigheden en kennis nodig over de meest ingewikkelde gezinsvorm die er bestaat. Die heb ik dus allemaal verzameld- ik geef ze graag door. Aan jou.

Want je kunt dit niet alleen, ook al denken mensen dat het wel goed komt. Je weet immers dat 60 %  uit elkaar gaat vanwege de ingewikkelde stiefdynamiek.

Maar daar hoef jij niet bij te horen.  Want het kan wel goed komen als jij nu in jezelf en je gezin gaat investeren. En – misschien ontdek je via de coaching dat je juist NIET meer verder wil… soms is dat namelijk voor jou de redding.

Samen gaan we op ontdekkingsreis.

Mijn grootste drijfveer is het geluk in jouw stiefgezin

Er komen steeds meer stiefgezinnen. En we kunnen er samen een succes van maken!

Zo zorgen we voor een betere wereld

Voor het geluk van de volgende generatie kinderen die opgroeien in stiefgezinnen.

Ik ben er voor jou:

 • Als jij je vrij wilt voelen in je stiefgezin
 • Als jij jezelf wilt zijn. Met al je emoties. Ook je boosheid en je grenzen
 • Als je niet langer een verwelkt muurbloempje wilt zijn
 • Of jij je niet meer wilt laten regeren door je woede
 • Als je weer bij je vrije, vrolijke ik wilt komen. Dat deel dat je nu aan het verliezen bent
 • Als jij een fijn en gelukkig stiefgezin wilt opbouwen met plek voor ieders eigenheid.

Je weet dat je nooit een eerste gezin kunt worden. Maar je wilt niets liever dan er een gelukkig geheel van smeden. En dat kan! Een clan vormen. Een tribe.

Op jullie unieke manier.

Ben je er nu aan toe om GROOTSE STAPPEN te nemen voor jezelf en je samengestelde gezin? Dan deel ik graag mijn unieke methode om in overzichtelijke stappen een succes van je gezin te maken.

Voor wie?

Ik begeleid stiefmoeders, allereerst. Vaak omdat zij de eerste zijn die aan de bel trekken. Maar. Het gaat om het hele gezin. Het hele systéém. Daar hoort de scheiding bij. En de ex (en).

Dus begeleid ik ook stellen.

En het liefst hele gezinnen.

Want het de oplossingen zijn te vinden in het hele grote samengestelde geheel. Toch kun jij als stiefmoeder alles ook in je eentje op gang zetten. Door een aantal kleine, bewuste, gepaste zetten te maken.

Hierdoor komt alles op gang en gaat het weer stromen!

Kijk maar wat bij jou past!


GRATIS

Gratis tips en advies

Heb je behoefte aan gratis kennis, feiten en vooral tools en handige praktische blogs en tips? Ga dan snel naar mijn gratis tips!

Lees ook verder over gratis sessie!


AANBOD

GRATIS RED-JE-STIEFGEZIN-SESSIE

Stiefmoeders zijn top

De ergste Corona-crisis lijkt voorbij te zijn. Of toch niet? Wat een onzekerheid allemaal. Het betekent – helaas –  voor veel samengestelde gezinnen weer extra stress… je zit op elkaars lip. Je hebt verwachtingen. Je hebt zo’n behoefte aan rust en plezier…. En vaak lukt dat allemaal niet…

‘Corona en het stiefgezin levert nog eens extra stress op’

Daarom kan coaching voor jou een oplossing zijn. Een eerste stap naar een nieuwe toekomst voor jou en je samengestelde gezin. Maak gratis en vrijblijvend een half uur kennis. Om te kijken of coaching iets voor je is. Maar ook voor gratis tips ! Maak gebruik van deze kans voor meer rust en geluk.

Mail me en meld je aan: a.vandermaarel@hotmail.com en vermeld gratis sessie.

Coaching voor stiefmoeders

coaching voor stiefmoeders

Heb je behoefte aan één-op-één coaching? Dat kan! Alleen of samen met je partner. Buiten in de frisse lucht. Of via videobellen met whatsapp. Of Skype. Of de mail, dat kan ook.

Individuele coaching kan de redding zijn voor een gelukkige toekomst voor jou en je hele bonte verzameling van een samengesteld gezin.

Vier sessies is echt het minimum qua investering, daarom heb ik er een pakket van gemaakt.  Voor vijf sessies betaal je in verhouding minder, dus dat is ook een optie.

Lees hier meer !

 

Individueel programma online

Dit  programma is helemaal op maat gemaakt voor jou. Het bestaat uit een aantal individuele sessies én zeer waardevolle online lessen die bij jouw specifieke problematiek horen.

Je krijgt hier dus én privécoaching én theorie in de vorm van online lessen.

Dit programma is er in twee versies. In de ene variant kies je voor coaching via de mail.  In de andere videobellen we samen via whatsapp.

Lees hier alles over coaching via SCHRIJVEN.

Lees hier alles over coaching via VIDEOBELLEN.

Wandelen voor stiefmama’s

stiefmama

Deze wandelingen zijn laagdrempelig en vooral bedoeld om andere stiefmama’s te leren kennen. Je bent namelijk niet alleen! We praten onder mijn leiding over verschillende onderwerpen. Maar het is vooral om ervaringen te delen en samen te zijn.

Jouw investering?  10 euro (inclusief BTW).

Klik hier voor meer info.

Workshop stiefmamaworkshop stiefmama

Heb jij ook zo´n zin en behoefte aan luchtigheid, gezelligheid, en samen met leuke stiefmama´s op een creatieve manier werken aan méér positiviteit in je gezin?
Dan is deze workshop voor jou! We werken met soul-boards. Kleine groepjes. Deze workshops zijn nog even uitgesteld vanwege Corona.

Jouw investering? 35 euro

Klik hier voor meer info.

VIP Dag voor stiefmama

Een hele dag coaching, vaardigheden, tips, adviezen, fijne oefeningen, fijne gesprekken. Steun. Hulp. Een concreet stappenplan. Tijd, aandacht en plek voor jou.

We wandelen, doen oefeningen in de natuur, als het weer het toelaat, en brengen ook tijd binnen. Je wordt helemaal in de watten gelegd met heerlijke koffie of bijzondere theetjes, met een fijne lunch en lekkers tussendoor.

Je krijgt eerst een half uur videobellen met whatsapp om kennis te maken en te beslissen of dit programma voor je is. Van te voren bellen we anderhalf uur. En ná deze dag krijg je nog 2 keer een gesprek via whatsapp facetimen voor feedback op al die nieuwe stappen die je aan het maken bent om een gelukkig stiefgezin op te gaan bouwen! Bovendien horen hier ook 3 online lessen bij voor extra theorie en kennis. ´Het beste wat ik heb gedaan voor m´n gezin´.

Neem contact met me op voor alle ins en outs en ook voor wat jouw investering is:

via de mail a.vandermaarel@hotmail.com.

Of kom eerst gezellig een kopje thee drinken om kennis te maken. Ik vind het heel leuk om je te ontmoeten (uiteraard vrijblijvend en gratis)!

 

natuurcoachingAnnette van der Maarel  is de trotse eigenaar van het bureau FLL-coaching. Ze begeleidt via de mail en skype mensen door het heel land. Of je kunt komen wandelen in het Drents-Friese wold.

Ze is een goed opgeleide register counsellor en coach, gespecialiseerd in het stiefgezin en natuurcoachen. She loves her job!

De algemene voorwaarden voor de programma´s vind je hier.

9 gedachten over “stief-coaching”

 1. Beste Annette

  Kan ik iets meer informatie krijgen over de online training. Ik worstel steeds meer qua gevoelens naar de dochter van mijn man. Zo erg dat ik zelfs twijfel over onze toekomst samen.

  Groetjes

  1. Beste stiefmama,

   Ik begrijp dat je het echt heel zwaar hebt, stiefmama, als je zelfs gaat twijfelen aan jullie toekomst samen. Je bent echt niet de enige met deze worsteling. En er is ook echt van alles aan te doen. Ik zal je hier nog in het kort wat meer informatie geven, en dan kun je lezen of het iets voor jou kan zijn. Je bent ook welkom om me te bellen hierover!

   De training is opgedeeld in zes stappen (jij als stiefmoeder en je moeilijke emoties, jij als stiefmoeder en je partner en hoe je beter kunt communiceren zonder ruzie of gedoe, jij als stiefmoeder en de stiefkinderen, over opvoeding en wat je wel en niet doet, jij en de ex en hoe je haar als een collega kunt leren zien, en dan nog jullie samen als gezin). Je krijgt iedere week een les van ca 20, 30 minuten plús praktische opdrachten die je thuis uitvoert, en/of meer inzichtelijke opdrachten om over na te denken. Je doet deze training in je eigen tempo. Je hebt voor altijd toegang tot de modules. Dus het is ook heel fijn als een soort bibliotheek waar je iedere keer weer terug kan keren voor bepaalde lessen en onderwerpen die handig zijn voor stiefmoeders!

   Als je kiest voor het VIP pakket mag je na elke module antwoorden insturen waar ik je feedback op geef. Op maat voor jou gemaakt. Met extra tips, en adviezen. Plus je krijgt drie sessies van een uur erbij. Via skype. Of live in Velp hier buiten Arnhem. Deze sessies kun je inzetten bij de modules waar je net wat meer hulp nodig bij hebt. Je mag ze inzetten wanneer je maar wilt, en kunt ze dus ook verspreiden en bv pas volgend jaar eentje doen. Ook hoort hier ´emergency-coaching´ bij. Dat wil zeggen dat je tussendoor mag mailen wanneer je maar tegen iets aanloopt. Je krijg binnen hoogstens twee dagen antwoord.

   Ik hoop dat je hier wat aan hebt, kijk ook eens deze link voor meer info. Hartelijke groet, Annette

   P.S. Anders zou je ook meer kunnen lezen over het individuele programma.

 2. Hoi Annette,
  Ik volg al jaren met interesse je nieuwsbrieven en online aanbod. Met de gedachte dat ik misschien ooit een stiefmama zou worden en omdat je leuk schrijft. Nu is mijn situatie alleen omgekeerd. Ik heb kinderen en mijn nieuwe partner niet. Een toekomstige stiefpapa dus, we zijn als gezin in opbouw. Ken je toevallig ook aanbod voor stiefvaders?

  1. Beste stiefmama,

   Jij en je partner zijn uit elkaar en je mist je stiefkind – klopt dat? Is dat je vraag? Ja, ik kan je helpen, beste stiefmama, je kunt me persooonlijk even mailen over meer info. a.vandermaarel@hotmail.com.

   In het algemeen zit het helaas zo… een stiefouder heeft een boel plichten. Maar weinig rechten. Je bent verplicht – als je getrouwd bent of een samenlevingscontract hebt – om te zorgen voor je stiefkinderen. Als je gaat scheiden vervallen die plichten.
   Je hebt eigenlijk geen rechten. Maar stel dat jij al jarenlang voor je stiefkind hebt gezorgd. Stel dat jullie een fijne, mooie band hebben. Stel dat je stiefkind jou nog wil zien. In dat geval kan een rechter (mocht je het tot dat niveau willen brengen) jou een omgangsregeling gunnen. Maar. De wensen en behoeften van het stiefkind staan voorop. Niet die van jou…
   Ik ben niet voor rechtzaken. Ik hoop – nog steeds – dat jij en je ex samen in gesprek kunnen. Ik hoop dat jij en je ex het eens kunnen worden dat jij toch je stiefkind nog kan zien.
   Ik kan helpen in dit proces. Ik kan me goed voorstellen hoe ongelofelijk verdrietig dit moet zijn. Mail me!

   Hartelijke groet,

   Annette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *