Veldboeket in de regen: Nieuwe Me-date met mezelf

Heb je ook zo´n innerlijke Antagonist, een Tegen-houder, een Anti-Positivist? Die een stokje wilt steken voor jouw wilde vrije natuur? Lees nu verder wat ik vandaag als weerwoord had. En vooral wat ik heb gedaan om m´n innerlijke vrolijkheid en geluk weer aan te boren.

You teach what you need to learn

Het is al jarenlang mijn stokpaardje als coach. Eerst tijd, liefde en aandacht voor jou. Daarna kun je pas géven. Aan je geliefde en gezin, maar ook aan werk en de wereld. Jij eerst. De rest volgt.

Maar hoe goed koester ik eigenlijk mijn eigen ziel, mijn eigen verlangens en hang naar vrijheid? Nou… niet genoeg dus.

Me-Date

Daarom ben ik een Radicale Zelfzorg Revolutie begonnen met een wekelijkse Me-Date. Lees hier hoe het begon.

Ja, een wekelijkse date dus. Alleen voor mezelf dus. Met mezelf. Omdat ik wéét hoe ik honger naar tijd en plezier voor mezelf. Simpele, kleine dingen die mijn leven verrijken en me weer energie geven. Ik weet hoe waardevol, voedend en noodzakelijk het is. Dat weet ik wel – dat leer ik toch immers als coach aan anderen: – )

Maren…

En daar begint dat stemmetje dan dwars te liggen en te maren. Maar dit. En maar dat:

Maar je hebt een challenge te organiseren en de filmpjes waren ok, maar ze kunnen beter. En je haar zit echt vreselijk in in die eerste video trouwens.

En Stella heeft toetsweek, ze zit notabene nog maar de eerste klas, je moet haar overhoren. Er zijn klussers in huis en je moet koffie zetten. Je moet met Julia naar de bieb, boodschappen doen. En Hannah heeft een feestje op zaterdag…

Toen zag ik opeens een quote voor me- alsof ik hem zo voor m´n innerlijk oog liet langsswipen.

´I meditate an hour a day. Except when I am busy. Then I meditate two hours´.

´Ja´, dacht ik. ´Gandhi, je hebt helemaal gelijk.´

Ik heb vandaag geen tijd om te haasten!

Dus weg met de innerlijke tegenstemmers – ik eis mijn tijd nu op. Dus; Veldboeket in de regen: Nieuwe Me-date met mezelf.

Ik ga de natuur in en pluk een veldboeket net als ik vroeger als kind zo vaak deed.

Toen de motregen veranderde in een stortbui, vloekte ik eerst binnensmonds. Maar toen kon ik me er aan overgeven – en kreeg zelfs zin om te dansen in de regen. Intens gelukkig voelde ik me toen ik met natte haren thuiskwam met m´n boeket.

Veldboeket in de regen: Nieuwe Me-date met mezelf

Wat ga jij doen helemaal voor jezelf? Om jezelf weer tot bloei te laten komen deze week? Deel het met me! Daar word ik blij van.

Extra zetje nodig?

Als je een extra zetje nodig hebt om op gang te komen, kun je nog meedoen aan de gratis challenge die vandaag van start is gegaan. Je kunt nog prima aanhaken de komende dagen. Hier lees je er meer over!

I teach what I learn and I learn what I teach

Annette van der Maarel coacht nog steeds stiefmoeders – maar daarnaast bewandelt ze nieuwe wegen. Op weg naar een creatief en gelukkig leven . Door radicale zelfzorg, natuurchallenges, me-dates en nog veel meer. Ze is druk bezig met het ontwikkelingen van nieuwe frisse programma´s op het gebied van persoonlijke vrijheid en geluk.

Wil je dit delen? Dank!
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *