Wat maakt gelukkig

wat maakt gelukkigWat maakt gelukkig. Ik geef je twee heel simpele én prachtige tips die je vandaag nog kunt toepassen. En morgen weer. Wat maakt gelukkig: Deze vraag komt bij in elke levensfase weer terug – en ik blijf een soulsearcher en op zoek naar wat mij gelukkig maakt. Ik heb het antwoord! Kijk ook naar de korte vlog-versie directly from the forest.

Wat maakt gelukkig

Kijk vanuit een vogelperspectief naar de geschiedenis van de mens. En zie hoe  nano-seconde kort de majoriteit van de mens pas in steden leeft.  Zo dicht op elkaar. Met zoveel mensen.

De meeste van ons de hele dag achter een scherm. Focussen, denken, concentreren.  Weinig bewegen. De hele dag zitten. Binnen. De hele dag in air-co leven.

Maar vooral hebben we: Drukke levens. Ook al woon je niet in de stad.

Druk doen. Je druk maken. Drukte om je heen. Drukte in je hoofd. ´Druk-druk-druk´  is gek genoeg een soort statussymbool geworden. WHY?

Want stressen en streven drukt vooral met kracht op je hart, je ziel en je gezondheid. Het aldoor onder druk staan put uit. Brand je op. Totdat er weinig plezier en geluk over is.

We zijn er ook helemaal niet op gebouwd!

Onze genen dragen een ander verborgen verleden met zich mee. Wat maakt je gelukkig – dat is de grote vraag.

Je ware natuur wil naar buiten

We zijn gemaakt om buiten te struinen, lopen, wandelen, verzamelen, jagen, land te bewerken, dingen te maken. We zijn eigenlijk gebouwd om in kleine groepjes in verbondenheid met de natuur en elkaar te leven.

Ach. Natuurlijk willen we dat leven niet meer terug met alle zorgen en angsten die dit met zich meebracht. Angst om niet genoeg te eten te hebben, angst voor onweer, wilde dieren, ziekte, vijandige stammen.

Shop untill you drop

Wat doen wij vrouwen dan om te ontspannen en te ontsnappen uit de drukte?

We gaan shoppen!  Zo maken we onszelf, ons huis en leven mooier, aangenamer, prettiger. Het zit in onze genen om te verzamelen, vergaren – en om mooi te maken.

Begrijp me niet verkeerd: De buitenkant telt.  Als je je mooi maakt – en mooi voelt – gaat er ook aan de binnenkant van alles gebeuren. Die beweging en energie werkt twee kanten op.

Alleen ken ik genoeg vrouwen die blijven jagen op nog een paar nieuwe schoenen, snel uitgekeken raken op weer een nieuwe jas  en die dus nooit tevreden en gelukkig zijn.  Met hun spullen. Hun kleren. Uiterlijk.

En zichzelf.

Wat gelukkig maakt. Van binnen uit naar buiten. Dat wil ik graag met je delen!

Wat maakt gelukkig: Tip één

Ga vandaag nog even naar het bos, de hei, het strand, de polder. Of het parkje in de binnenstad.

Dit is zo´n top-tool om te ontspannen, relaxen, om te bewegen, je zintuigen te gebruiken. Om op te laden, bij te tanken, om je weer MENS te voelen. Om je weer heel en kalm te voelen. Om je gedachten en emoties te kalmeren. Om te genieten. Maar ook om te jagen en verzamelen.

Je hoeft alleen maar stap voor stap te zetten. Te ademen. Je spieren te voelen bewegen. De lucht van humus, paddenstoelen of zilte zee in te ademen. De wind over je gezicht te voelen strijken. De regen of zon op je wangen te voelen.

Je kunt alleen maar even ZIJN.  Je verbonden te voelen met de natuur. Dit maakt mij intens gelukkig. En ik voel me intens dankbaar dat ik mezelf dit elke dag opnieuw gun. En dat ik ook letterlijk elke dag naar buiten ga.

Extra tip: Neem een hond, dan moet je wel naar buiten :- )

Wat maakt gelukkig:Tip twéé

Wat mij verder nog een diep gevoel van geluk geeft is om tijdens het struinen en dwalen dingen te zoeken. Te verzamelen. Te plukken. Te onderzoeken.

Dit geeft me een kinderlijke joy en grote vreugde.

Ik stel me voor dat ik een ware vrijbuiter ben, een indiaan, of een oer-vrouw. Ik neem mezelf op date naar buiten. Ik verzamel ijverig bosbessen, herfstblaadjes in prachtige gouden, oranje en rode kleuren, mooie houtjes, en een schat aan dennenappels, eikels, kastanjes, beukennootjes.

Dit is hoe mijn shop-honger stil. Ik shop mooie houtjes, mooie beelden,  indrukken, vergezichten, kleuren en structuren. Die ik met me meedraag.

Thuis gekomen maak ik er een mooi altaartje van. Of maak ik een hart van kastanjes. Of een collage.

Zo breng ik mijn ware natuur naar buiten en neem ik de natuur weer mee naar binnen. Zo ervaar ik verbinding. Vooral geniet ik!

Ik mijmer over het wisselen van seizoenen, loslaten, ouder worden, het oogsten van wat gezaaid is, van hoge hemels en vochtige humus.

Ik voel me simpelweg een dankbaar mens.

Wat doe jij met deze herfstdag?

Wil je met me delen of jij vandaag ook naar buiten bent geweest? En wat dit jou gegeven heeft?

P.S. Dankbaarheid is een terugkomend thema in wat mij gelukkig maakt – daar ben ik een lijst over aan het maken binnenkort kun je de checklist voor een dankbaar en gelukkig leven downloaden. Fijn weekend!

Wil je dit delen? Dank!
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *