Gelukkig nieuwjaar, stiefmama

Gelukkig nieuwjaar, stiefmama. Ik wens je het aller, allerbeste! Ik denk niet dat je gouden bergen kunt verwachten. Maar wel een RIJK en VOL bestaan als stiefmoeder. Gelukkig nieuwjaar, stiefmama.

Gelukkig nieuwjaar, stiefmama

Nogmaals een heel gelukkig nieuw jaar voor jou en je stiefgezin! De kids hebben nog vakantie, ik start zo langzamerhand weer op en kijk met tevredenheid terug op super fijne feestdagen.

Maar.

Ik weet dat het niet voor iedereen zo is geweest.

Ik weet dat er veel stil leed is geweest. Onderhuidse spanningen. Teleurstellingen. Pijn.

Het is voor sommige stiefgezinnen rond uit een ramp geweest deze kerst… Met ijzige stiltes, koele blikken, teleurgestelde gezichten. Of vurige discussies, harde woorden, nare gesprekken, ruzie, geschreeuw… ontevredenheid. Boosheid. Ongemak. Stress.

Terwijl je zo je best hebt gedaan. Nauwelijks tijd hebt genomen voor jezelf. Je hebt gezorgd en gekookt en cadeautjes geregeld. 

Of misschien had je het al opgegeven ergens begin december? En heb je je steeds meer terug getrokken tijdens de feestdagen? Gedacht: Zoek het allemaal maar uit. Ik trek het niet meer….

Gelukkig nieuwjaar, stiefmama

Ik weet dat er stiefmama´s zijn die heel graag vol goede moed toch verder willen bouwen. Maar die even niet weten hoe.

Je hebt steun nodig. Maar vooral praktische, concrete tips en adviezen om er toch een goed jaar van te gaan maken.

Ik weet dat veel van deze stiefmama´s alleen niet zo goed bij kas meer zitten na de maand december.

Ik wil je dolgraag toch de kans geven om gecoacht te worden! Dus ik bied je een gratis en vrijblijvende sessie aan van 30 minuten. Geef je op via de mail en wie weet maak jij kans op deze strategie-sessie.

Ik wil je dolgraag inspireren hoe je een mega-sprong voorwaarts kan maken.  Zodat je op een slimme manier een prachtig gezin kan opbouwen. Het is niet makkelijk. Maar het is ook geen ‘rocket-science’. Weet je wat het geheim is? Je kunt het leren.

stap 1: Je kunt je eigen reacties beter leren begrijpen. Dat is de eerste stap. Hoe komt het dat dit samengestelde gezin zo lastig voor je is? Wat wekt dit in jou?

stap 2: Hoe reageren je huisgenoten op de dynamiek? Dat is stap 2. Ook dat zul je beter moeten begrijpen. Waarom doen ze wat ze doen?

stap 3: De anderen veranderen is lastig… dus wat kun JIJ net even anders doen zodat er meer ruimte ontstaat voor verandering? Zoals beter voor jezelf opkomen, meer plek innemen, of juist een stap naar achter zetten en je partner meer plek geven voor opvoeding? Of…

Wat is je coachvraag?

De coaching kan gaan over alles waar je mee zit. Alles waar je tegenaan loopt. We gaan in op wat NU speelt.

We gaan vooral aan de slag om stapje voor stapje voor stapje te werken aan jouw droomgezin. En een gelukkig nieuwjaar, stiefmama.

Zodat jij je vrij voelt. Om te zijn wie je bent. Om jouw rol op jouw manier in te vullen. Om plek in te nemen. Om je grenzen aan te geven. Of te praten over moeilijke emoties met je partner.

Of alles waar je nu tegen aan loopt.

Zodat ook jij een fijne flow krijgt in je gezin in het nieuwe jaar. Gouden bergen kun je niet verwachten. Maar wel een rijk en vol bestaan als stiefmoeder. Vol met ervaringen waardoor je groeit als mens en als vrouw en stiefmoeder. Kies voor meer plezier dit jaar!

……………………………………………………………………………………………………………………..

dankbaarheid

Annette van der Maarel is coach en counsellor voor stiefmama´s.  Daarnaast werkt ze ook met natuurcoaching en maakt ze allerlei online programma´s.

Ze is dol op ouderwetse dvd-series (ook al hebben ze sinds kort ook eindelijk netflix!). Ze houdt van wandelen, struinen en dwalen met haar Spaanse hondje. Dit doet ze graag alleen. Om op te laden!

Wil je dit delen? Dank!
Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *