gratis red-je-stiefgezin sessie

Zet nu een eerste stap naar een gelukkig stiefgezin en geef je op voor deze heuse doorbraak. Mail me en maak kans op een gratis frisse start voor jou en je samengestelde gezin.

red-je-stiefgezin-sessie via Facetime/ Teams

Herken je een van deze typische factoren van het stiefgezin?

 • de sores van je samengestelde gezin worden je bijna te veel
 • Je bent onzeker of jullie het gaan redden samen
 • Je kunt je als een outsider voelen thuis
 • Je vindt het moeilijk om jezelf te uiten in je gezin
 • De ex heeft veel invloed
 • Je komt niet tussen die hechte relatie van je man en zijn kind
 • Je hebt te weinig controle over je emoties en ontploft bijna of je trekt je juist terug
 • Je stiefkind negeert je, is brutaal of toont ander ongewenst gedrag
 • Jouw kinderen komen niet genoeg aan bod
 • Je wilde helemaal geen kinderen
 • Je partner besteedt te veel tijd aan zijn kinderen en niet aan jou
 • Je partner en jij kunnen het niet eens worden over regels en opvoeding.
Stel je voor dat het anders zou zijn. Stel dat je je thuis voelen in je eigen huis. Dat je weer ontspannen, vrolijk en blij zou kunnen voelen. Dat je om zou kunnen gaan met de problemen die alle stiefmoeders tegenkomen. Dat je jezelf zou kunnen zijn….
Het is mogelijk om een succes van je gezin te maken!

In deze sessie via facetime, Teams of Skype (30 minuten) leer je hoe je de eerste stap kunt nemen om vanaf vandaag je gezin en je leven te veranderen.

Grijp je kans!

Vaak duurt het een poos voordat stiefmoeders aan coaching toe zijn.  Dit is begrijpelijk… het is ook een drempel om te nemen.

 • Je denkt dat het moeilijke gesprekken worden
 • Dat het therapie is en je in je jeugd moet gaan graven
 • Dat je er in eerste instantie alleen maar ellendiger van wordt
 • Dat je je te kwetsbaar voelt
 • Dat je niet precies weet wat je hulpvraag is
 • Dat het te veel tijd en geld gaat kosten.

Wat levert het je op?

Ik kan die reden allemaal begrijpen.

Maar de grote vraag is wat het je gaat opleveren!

Een gelukkig stiefgezin maakt een groot deel van je levensgeluk uit. Graag wil ik je daarbij ondersteunen, met al mijn kennis en ervaring. Daarom bied ik je, tijdelijk , een gratis 1-op-1 sessie ´Red-je-stiefgezin-Sessie´ aan.

In deze sessie gaan we aan het volgende werken:

 • je krijgt een heldere visie op het gezin dat je je graag zou wensen
 • je komt te weten wat je belemmert om dit gezin ook echt te hebben
 •  je krijgt een aantal actiepunten waarmee je al direct verschil kunt gaan maken.

Het is best een grote stap om bewust te gaan werken aan een gelukkige toekomst. Dat begrijp ik heel goed. Er is moed voor nodig. Ben jij er aan toe om NU de eerste stap te nemen?

Mail me dan vandaag! Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Grijp deze kans op een betere toekomst.

Maak nu kans op een betere toekomst

Je maakt kans op een sessie door  deze vraag te beantwoorden.

Wat ervaar je als het belangrijkste probleem in je gezin?

Hoe werkt het?

Je stuurt je antwoord in, dan laat ik je zo snel mogelijk weten of je in aanmerking komt.

Dan boeken we een half uur in voor een bel-afspraak.

Hartelijke groet,

Annette

coaching@annettevandermaarel.com

4 antwoorden op “gratis red-je-stiefgezin sessie”

 1. Hallo,
  Ik heb 4 kinderen,waarvan er nog 3 thuiswonen en mijn partner heeft er 2.Die van mij zijn erg mondig,die van hem uitermate stil.Ik kan de woorden op 1 hand tellen die ze gezegd hebben op 1 week tijd.De oudste,15,,het meisje,dat contact gaat soms wel ietsvlotter maar de jongen van 12 is een ramp.Hij negeert me,antwoord amper,zit me aan tafel alleen maar aan te staren,antwoord amper als ik iets vraag….Ik voel me enorm buitengesloten,het lukt me niet om contact te leggen want ik ben zelf nogal van het snelle type(hup niet zeuren en gewoon doen)en ik begrijp hem gewoon niet..Ik vind het zo erg van mezelf dat dit me niet lukt en dat ik dat rotgevoel niet aan de kant kan zetten en hem gewoon zichzelf kan laten zijn.Zou je me kunnen helpen om er toch een gezellige thuis voor iedereen van te maken?want nu loop ik om de week op de toppen van mijn tenen

  1. Beste M,

   Dank voor je bijdrage en van wat ik zo lees, kan ik me levendig indenken dat je op eieren loopt als je stiefkinderen bij je zijn. Ze zeggen bijna niks, terwijl jij en jouw kinderen een heel andere manier van communiceren gewend zijn. Jullie praten met elkaar! Het komt vaak voor, dat je als ouder ieder een heel andere gezinscultuur meeneemt. Daarnaast spelen er andere dingen.

   Hoe lang wonen jullie al samen? Er is zeker veel tijd nodig om aan elkaar te wennen!
   Hoe is de relatie met de exen? Zijn ze nog boos over de scheiding? Dat heeft zeker invloed op het gedrag van de kinderen!

   Hoe ga jij om als stiefouder met de stiltes? Als jij niet meer weet hoe je moet reageren, voelen de kinderen dat en duiden jouw gedrag misschien wel dat je vijandig bent, en dan trekken ze zich zeker terug!

   Wat hebben ze voor leeftijd? In de pubertijd bv, trekken veel kinderen zich terug, dit is op zich normaal en gaat weer over. Alleen is het zeker belangrijk dat de ouder (of stiefouder als je eenmaal een band hebt opgebouwd) in gesprek gaat met deze tieners en hun gedrag spiegelt!

   Het is dapper om je verhaal te vertellen, dat is vaak al een hele stap, en daarom kom je zeker in aanmerking voor een gratis sessie. Stuur me graag een mail en dan hebben we dan verder contact, M.

   Hartelijke groet,
   Annette a.vandermaarel@hotmail.com

 2. Hoi Annette,

  Het belangrijkste probleem is voor mij dat mijn rol nog te oppervlakkig is.
  Door angst worden er te weinig momenten samen gecreëerd. Nu “vlucht” ik dan maar weer naar mijn eigen huis als de kinderen komen. Dit is mijn eigen toedoen maar ook die van mijn partner. Vaak kiezen we voor de veilige weg met de reden dat we de kinderen niet willen overvallen met emoties. Zelf merk ik dat ik graag er vaker bij wil zijn maar dat mijn partner het wil doseren. Ik kom zelf uit een gescheiden gezin en daar had ik als kind geen keuze want mijn bonus moeder was er meteen altijd.
  Ik zou graag willen weten hoe ik stappen kan zetten zonder iemand te hoeven pushen.
  Want ik wil graag een toekomst voor me zien waarin ik en mijn partner samen wonen.
  Dankjewel
  Groetjes mede bewoonster uit Arnhem-noord

  1. Beste stiefmoeder,

   Wat je beschrijft herken ik heel goed uit verhalen van tientallen stiefmoeders (en vaders) die ik tegenkom in mijn praktijk. Je kunt je als eerste afvragen wat nu de onderliggende reden is voor de angst? Waar ben jij of je partner nu precies bang voor? ‘De kinderen niet overvallen met emoties’, schrijf je.

   Wat voor emoties zijn dit nu precies? Je hebt ook over pushen, dat speelt ook mee, schrijf je. Ik weet te weinig van jullie verhaal om echt de diepte in te gaan. Ik houd het daarom wat algemeen, maar hoop dat deze woorden je ook al helpen:

   Vaak spelen er aspecten ook op diepere lagen. Zoals de angst voor conflicten of de angst om afgewezen te worden. Mocht de ander (het stiefkind in dit geval) een afwijzende reactie tonen. Zoals je negeren, boos worden of verstijven als jij een poging doet tot verbinding.

   Dit zijn complexe vormen van actie en reactie. Jij reageert weer op de actie van het stiefkind of je partner en die reageert weer op jou en dan heb je de poppen aan het dansen.

   Het kan zijn dat dit de echte reden is waardoor je de situaties liever ontloopt en ‘vlucht’ zoals je zelf zo mooi beschrijft. Dit is namelijk een puur instinctieve stress-reactie dat vluchten. In moeilijk situaties vechten, vluchten of verstijven we. Dit zit in onze genen. Als je beter begrijpt waar die reactie vandaan komt, kun je er makkelijker uitstappen. In jullie geval: het zou goed zijn om inderdaad dieper te gaan. Om een band te gaan opbouwen. Ondanks de angst die je ergens voelt. Vaak is het kwestie van vertrouwen op wat je denkt dat goed is voor jullie en gewoon DOEN. En dan aldoor evalueren en doorgaan met wat goed gaat en aanpassen wat niet werkt.

   Heb je daar hulp bij nodig, ben je welkom om je op te geven voor een gratis en vrijblijvende sessie van 30 minuten via Teams of ander medium. Want ‘live’ zou moeilijk gaan omdat ik inmiddels verhuist ben naar Friesland :-).

   Hopelijk heb je wat aan mijn antwoord, beste stiefmoeder, en dank voor het plaatsen van je bericht want daar help je anderen ook mee!
   Hartelijke groet terug,

   Annette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *