stief-coaching

Wees welkom in de wondere wereld van het stiefgezin. Ik coach al jarenlang ouders en stiefouders in het samengestelde gezin. Gratis tips. Veel coachingprogramma´s die ik met veel liefde heb gemaakt zodat jij een succes kunt maken van je gezin.

Een gelukkig stiefgezin opbouwen

maak een succes van je stiefgezin

Een fijn thuis waar iedereen in je stiefgezin zich prettig kan voelen. Met plek voor ieders eigenheid.

Met plek voor hard gelach en intens geluk.

Maar ook plek voor boze buien, irritaties en verdriet- dat hoort er ook bij. Plek voor leven. Voor groei. Dat is wat je wilt, toch?

Het is niet niks om een samengesteld gezin in goede banen te leiden. Om met andermans kinderen te leven. Of met een nieuwe partner die moeite heeft met jouw kids. En ex-partners die een grote rol spelen in jouw huis. Soms ontstaan de problemen pas als je samen kinderen krijgt en de rol als stiefouder daardoor verandert.

Ik coach stiefmoeders, biologische ouders en stiefvaders in het stiefgezin. Veel problemen zijn hetzelfde voor stiefmoeders en stiefvaders of biologische ouders. Maar lang niet alles. Daarom is alle stief coaching op maat gemaakt voor jullie specifieke situatie.

Een gelukkig gezin opbouwen gaat niet vanzelf, als je dat soms dacht.

Ik denk dat ook jij meer nodig hebt dan alleen goede intenties, liefde en open hart. Je hebt ook tools, unieke vaardigheden en kennis nodig over de meest ingewikkelde gezinsvorm die er bestaat. Die heb ik dus allemaal verzameld- en ik geef ze graag door. Aan jou.

Want je kunt dit niet alleen, ook al denken mensen dat het wel goed komt. Je weet immers dat 60 %  uit elkaar gaat vanwege de ingewikkelde stiefdynamiek.

Maar daar hoef jij niet bij te horen.  Want het kan wel goed komen als jij nu in jezelf en je gezin gaat investeren. En – misschien ontdek je via de coaching dat je juist NIET meer verder wil met je gezin… soms is dat namelijk de enige manier om verder te komen en gelukkig te worden.

Samen gaan we op ontdekkingsreis.

Mijn grootste drijfveer is het geluk in jouw stiefgezin

Er komen steeds meer stiefgezinnen. En we kunnen er samen een succes van maken!

Zo zorgen we voor een betere wereld

En voor het geluk van de volgende generatie kinderen die opgroeien in stiefgezinnen. Die verantwoordelijkheid dragen we- dat is soms zwaar, maar vooral heel erg mooi.

Ik ben er voor jou:

 • Als jij je vrij wilt voelen in je stiefgezin
 • Als jij jezelf wilt zijn. Met al je emoties. Ook je boosheid en je grenzen
 • Als je niet langer langs de zijlijn wilt staan
 • Als je sterker wilt voelen in je rol als ouder en stiefouder
 • Of jij je niet meer wilt laten regeren door je woede
 • Als je weer bij je ontspannen, vrolijke ik wilt komen. Dat deel dat je nu aan het verliezen bent
 • Als jij een fijn en gelukkig stiefgezin wilt opbouwen met plek voor ieders eigenheid.

Je weet dat je nooit een eerste gezin kunt worden. Maar je wilt niets liever dan er een gelukkig geheel van smeden. En dat kan! Een clan vormen. Een tribe.

Op jullie unieke manier.

Ben je er nu aan toe om GROOTSE STAPPEN te nemen voor jezelf en je samengestelde gezin? Dan deel ik graag mijn unieke methode om in overzichtelijke stappen een succes van je gezin te maken.

Stiefmoeder

Het is en blijft een naar woord dat ‘stief’. Maar het is wel duidelijk: Had jouw partner al kinderen toen jullie elkaar ontmoetten? Ben jij de stiefmoeder in dit gezin? Of heeft jouw partner kinderen? Dan val je onder het ‘Stiefmoedergezin’.  Op hoeveel vragen is jouw antwoord ‘ja’:

 • Ben je bang dat je altijd die outsider blijft?
 • Dat je een steeds grotere hekel krijgt aan de ex of je stiefkind?
 • Dat je steeds vaker twijfelt over een toekomst voor jou en je grote liefde?
 • Dat het zoveel energie kost omdat alles zo krampachtig en nep voelt?
 • Vind je het lastig om te weten wat er nu precies speelt? Maar voel je een steeds grotere spanning in huis?

Biovader

Voor bio-vaders is het ook niet bepaald gemakkelijk… Zij hebben weer een andere positie in het gezin. Ze staan overal tussen in.

 • Heb je moeite om de boel bij elkaar te houden als bio-ouder?
 • Voel je je steeds meer verscheurd tussen je partner en je kind – je wilt immers dat iedereen het goed heeft
 • Krijg je steeds vaker ruzie met je partner over jouw kinderen of de ex?
 • Vind jouw partner dat je de opvoeding niet goed doet?

Voor wie

Ik begeleid stiefmoeders met individuele coaching. Of als je de bio-vader bent in dit gezin. Graag  begeleid ik jullie samen als stel. Of in ieder geval een aantal sessies samen.

Maar ook de kinderen kunnen mee doen.

Want het de oplossingen zijn te vinden in het hele grote samengestelde geheel. Toch kun jij als individu ook in je eentje het proces op gang brengen. Door kleine, bewuste, gepaste stappen te zetten. Te evalueren en weer bij te stellen.

Hierdoor komt alles op gang en gaat het weer stromen. Lees er meer over.

Stiefvadergezinnen

De combinatie stiefvader plus bio-moeder en kinderen noem je ook wel een ‘Stiefvadergezin’.

De dynamiek is hier weer anders dan in een stiefmoedergezin. Mannen in de rol van stiefouder komen andere problemen tegen. En ook voor biologische moeders is het zoeken naar een nieuwe rol.

Waar loop je zoal tegen aan als stiefvader:

 • De kinderen krijgen veel vrijheid en worden verwend
 • Stiefvader weten niet meer welke rol ze op zich moeten nemen
 • Stiefvaders hebben goed zicht op wat er niet goed gaat, maar hoe communiceer je dit met je partner of stiefkind nu zonder woorden te krijgen
 • Stiefvaders nemen de vader-rol niet op zich, en bio-moeders willen dit eigenlijk wel
 • Je voelt je als een buitenstaander.

Dilemma’s voor Bio-moeders

 • Bio-moeders voelen zware druk vanwege de opvoedrol waar ze toch alleen voor staan
 • Bio-moeders zijn verscheurd tussen de behoeften van kind en partner
 • Ze voelen dat ze altijd tekort komen. Er is altijd een onderstroom van schuldgevoelens
 • Bio-moeders nemen weinig of geen tijd voor zichzelf, de ander gaat altijd voor
 • Het kost je enorm veel energie om de sfeer in huis goed te houden.

Problemen

Herken je je in dit verhaal? Resoneert er iets van binnen?

Het is herkenbaar wat je doormaakt:

En al deze factoren wekken een scala aan negatieve gedachten, emoties en gedrag op  – waar je partner of kind ook weer negatief op reageert. En zo krijg je negatieve cirkels.

Dan heb je ook te maken met loyaliteitsproblemen, karakters die botsen, verlies, rouw, schuldgevoelens, exen met onverwerkte problemen enz enz…

Zoek nu hulp – er is hoop voor een betere toekomst.

Kijk maar wat bij jou past:


GRATIS

Gratis tips en advies

Heb je behoefte aan gratis kennis, feiten en vooral tools en handige praktische blogs en tips? Ga dan snel naar mijn gratis tips!

Lees ook verder over mijn gratis aanbod:


AANBOD

GRATIS RED-JE-STIEFGEZIN-SESSIE

stief

Maak gratis en vrijblijvend een half uur kennis. Om te kijken of coaching iets voor je is. Maak gebruik van deze kans voor meer rust en geluk. Mail en vertel waarom jij op dit moment behoefte hebt aan net even wat extra’s.

Mail me en meld je aan: coaching@annettevandermaarel.com en vermeld gratis sessie.


Coaching voor stiefmoedergezinnen

Heb je behoefte aan één-op-één coaching als stiefmoeder of bio-vader in dit gezin? Dat kan! Alleen of samen met je partner. Buiten in de frisse lucht. Of nu werk ik vooral met videobellen via whatsapp. Of Skype of Teams.

Individuele coaching kan de redding zijn voor een gelukkige toekomst voor jou en je hele bonte verzameling van een samengesteld gezin.

Vijf sessies is echt het minimum qua investering, daarom heb ik er een pakket van gemaakt.  Voor zes sessies betaal je in verhouding minder, dus dat is ook een optie.

Lees hier meer !


Coaching voor stiefvadergezinnen

In mijn ervaring hebben stiefvaders een grotere drempel om hulp te zoeken als het even niet zo lekker loopt.

Herken je dat?

Terwijl je wel zeker tegen dingen aanloopt op dit moment en je graag verder komen? Omdat je bang bent dat je samengestelde gezin uit elkaar dreigt te vallen.

Of ben jij hier de biologische moeder en verlies jij jezelf steeds meer omdat je je alsmaar aanpast aan de wensen van zowel je man, je kinderen en je ex?

Lees dan hier verder.

Vraag anders meteen een gratis en vrijblijvende sessie uit van 30 minuten via de mail coaching@annettevandermaarel.com


Workshop stiefmamaworkshop stiefmama

Heb jij zin in een online-workshop die licht, luchtig en gezelligheid oplevert? En dat je tegelijkertijd ook  nieuwe inzichten en tips krijgt over je leven thuis? Bij genoeg aanmeldingen start ik een online- workshop, jouw investering is 35 euro. Mail me voor meer info.


natuurcoachingAnnette van der Maarel  is de trotse eigenaar van het bureau FLL-coaching. Ze begeleidt via Teams mensen door het heel land (en België). Of je kunt komen wandelen in het Drents-Friese wold.

Ze is een goed opgeleide register counsellor en coach, gespecialiseerd in het stiefgezin en natuurcoachen. She loves her job.

De algemene voorwaarden voor de programma´s vind je hier.

CONTACT: Annette van der Maarel

  Ja! Ik geef me op voor een vrijblijvende en gratis sessie van 30 minuten. Beschrijf waar je nu tegenaan loopt en wie weet word je uitgekozen voor deze strategiesessie. Op weg naar meer rust en geluk thuis!

  coaching@annettevandermaarel.com

  06-50939469
  stiefcoaching

  12 antwoorden op “stief-coaching”

  1. Beste Annette

   Kan ik iets meer informatie krijgen over de online training. Ik worstel steeds meer qua gevoelens naar de dochter van mijn man. Zo erg dat ik zelfs twijfel over onze toekomst samen.

   Groetjes

   1. Beste stiefmama,

    Ik begrijp dat je het echt heel zwaar hebt, stiefmama, als je zelfs gaat twijfelen aan jullie toekomst samen. Je bent echt niet de enige met deze worsteling. En er is ook echt van alles aan te doen. Ik zal je hier nog in het kort wat meer informatie geven, en dan kun je lezen of het iets voor jou kan zijn. Je bent ook welkom om me te bellen hierover!

    De training is opgedeeld in zes stappen (jij als stiefmoeder en je moeilijke emoties, jij als stiefmoeder en je partner en hoe je beter kunt communiceren zonder ruzie of gedoe, jij als stiefmoeder en de stiefkinderen, over opvoeding en wat je wel en niet doet, jij en de ex en hoe je haar als een collega kunt leren zien, en dan nog jullie samen als gezin). Je krijgt iedere week een les van ca 20, 30 minuten plús praktische opdrachten die je thuis uitvoert, en/of meer inzichtelijke opdrachten om over na te denken. Je doet deze training in je eigen tempo. Je hebt voor altijd toegang tot de modules. Dus het is ook heel fijn als een soort bibliotheek waar je iedere keer weer terug kan keren voor bepaalde lessen en onderwerpen die handig zijn voor stiefmoeders!

    Als je kiest voor het VIP pakket mag je na elke module antwoorden insturen waar ik je feedback op geef. Op maat voor jou gemaakt. Met extra tips, en adviezen. Plus je krijgt drie sessies van een uur erbij. Via skype. Of live in Velp hier buiten Arnhem. Deze sessies kun je inzetten bij de modules waar je net wat meer hulp nodig bij hebt. Je mag ze inzetten wanneer je maar wilt, en kunt ze dus ook verspreiden en bv pas volgend jaar eentje doen. Ook hoort hier ´emergency-coaching´ bij. Dat wil zeggen dat je tussendoor mag mailen wanneer je maar tegen iets aanloopt. Je krijg binnen hoogstens twee dagen antwoord.

    Ik hoop dat je hier wat aan hebt, kijk ook eens deze link voor meer info. Hartelijke groet, Annette

    P.S. Anders zou je ook meer kunnen lezen over het individuele programma.

  2. Hoi Annette,
   Ik volg al jaren met interesse je nieuwsbrieven en online aanbod. Met de gedachte dat ik misschien ooit een stiefmama zou worden en omdat je leuk schrijft. Nu is mijn situatie alleen omgekeerd. Ik heb kinderen en mijn nieuwe partner niet. Een toekomstige stiefpapa dus, we zijn als gezin in opbouw. Ken je toevallig ook aanbod voor stiefvaders?

   1. Beste stiefmama,

    Jij en je partner zijn uit elkaar en je mist je stiefkind – klopt dat? Is dat je vraag? Ja, ik kan je helpen, beste stiefmama, je kunt me persooonlijk even mailen over meer info. a.vandermaarel@hotmail.com.

    In het algemeen zit het helaas zo… een stiefouder heeft een boel plichten. Maar weinig rechten. Je bent verplicht – als je getrouwd bent of een samenlevingscontract hebt – om te zorgen voor je stiefkinderen. Als je gaat scheiden vervallen die plichten.
    Je hebt eigenlijk geen rechten. Maar stel dat jij al jarenlang voor je stiefkind hebt gezorgd. Stel dat jullie een fijne, mooie band hebben. Stel dat je stiefkind jou nog wil zien. In dat geval kan een rechter (mocht je het tot dat niveau willen brengen) jou een omgangsregeling gunnen. Maar. De wensen en behoeften van het stiefkind staan voorop. Niet die van jou…
    Ik ben niet voor rechtzaken. Ik hoop – nog steeds – dat jij en je ex samen in gesprek kunnen. Ik hoop dat jij en je ex het eens kunnen worden dat jij toch je stiefkind nog kan zien.
    Ik kan helpen in dit proces. Ik kan me goed voorstellen hoe ongelofelijk verdrietig dit moet zijn. Mail me!

    Hartelijke groet,

    Annette

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *