Was je vakantie een hel, stiefmama?

Houd je van je stiefkind? Nee?De zomervakantie komt tot een einde, in ieder geval voor Zuid. Was je een vakantie een hel, stiefmama? Lees snel verder over hoe dat komt en dat het helemaal normaal is, maar ook wat de oplossing is!

 

Was je vakantie een hel, stiefmama?

De zomer komt ten einde. Ik hoop van harte dat je goed uitgerust straks weer aan het gewone leven kunt beginnen.

Maar ik ben nu al zolang coach – en zelf ook ervaringsdeskundige :-) – ik wéét dat het vaak heel anders verloopt.

Ik weet dat ook jou dit hoogst waarschijnlijk is overkomen daar op de camping in Zuid-Frankrijk of je huisje in Zweden:

Dat er gedoe is geweest over bedtijden of zakgeld, dat er kleine en grote irritaties tussen jou en je partner waren over hoeveel tijd er voor jullie vrij gemaakt kon worden. Of de afwas. Of de hoeveel ongezond eten dat er weer doorheen ging. Dat er boze stiefpubers waren. Dat jij je weggecijferd hebt tot het niet meer ging. Dat je misschien juist heel goed je grenzen aangaf, maar dat dit niet werd gewaardeerd, dat jullie met strakke gezichten rondliepen, dat de pubers veel te laat en misschien wel dronken aan kwamen waaien, dat de kleintjes elke dag jengelden over nog meer ijs… en ga zo maar door…

En dan nog die hitte er boven op.

Niet raar toch als je dan compleet uitgeput thuis komt?

En bij de pakken neer zit.

Stress op vakantie

Ik ken het zelf. Ook ik heb de nodige stress gehad aan het Iseo-meer deze zomer. En dan was mijn stiefdochter er niet eens bij deze keer… Terwijl we toch, volgens mijn eigen goede adviezen, van te voren duidelijk onze verwachtingen hadden uitgesproken.  Zodat we van te voren al een soort van programma konden verzinnen waar iedereen blij van zou worden.

Het is simpelweg stressvol om samen op vakantie te gaan. Was je vakantie een hel, stiefmama?

Waarom is dit nu eigenlijk zo?

 • Verwachtingen zijn hoog
 • Behoefte aan rust, samen zijn, lol maken is groot
 • Je bent opeens aan een stuk door samen
 • Meestal in zeer beperkte ruimte: een klein huisje, tent of camper
 • Overlast van andere campinggasten
 • Verandering van klimaat en eten is lastig voor veel kinderen
 • Kinderen missen hun bio-mama
 • Kinderen voelen zich schuldig tegenover bio-mama
 • Kids missen hun vriendjes, de gewone structuur en bedtijden
 • Overdaad aan suikers, te laat naar bed….
 • Je kent elkaar misschien nog niet zo goed

Wil je helpen?

Kun je me helpen en deze lijst aanvullen als een comment? Of juist jouw goede adviezen als je wél een topvakantie hebt gehad? Dank! Doe dat hier onder.

Ik krijg nu allerlei schreinende mailtjes binnen van stiefmama´s die zo hun best hebben gedaan en waar het toch echt alles behalve leuk was en die nu eigenlijk toe zijn aan vakantie. Maar weer aan het werk moeten.

En dat is niet de bedoeling.

Fikse korting

En daarom bied ik het pakket ´Drie coachingsessies voor stiefmama´ nu aan voor maar 129 euro (hier komt nog wel BTW bij). (dit geldt ook nu voor de zomer van 2019). Normaliter betaal je 229 euro!

Dan krijg je weer goede moed, hoop en praktische tools om de zomer achter je te laten en er een fantastische herfst van te maken. Samen met je stiefgezin.

Wil je er meer over weten?

Lees verder 

Let op! Het aantal plekken is beperkt. Je kunt de sessies nu ook aanschaffen en pas later inplannen. Je neemt sowieso contact met me op via de mail over wanneer je wilt beginnen.

Het kan je echt helpen!! Dus twijfel niet en geef je meteen op.

Want ook jij hebt recht op een fijn en rustig gezinsleven!

Lieve stiefgroet,

Annette

Wil je dit delen? Dank!
Share

2 gedachten over “Was je vakantie een hel, stiefmama?”

 1. He Annette,

  Ik heb al wat coachingssessies bij je gehad en kan het iedereen aanraden. Ookal kom je geen problemen tegen in je gezin is het fijn om iemand te spreken die je situatie kan begrijpen. Dat vind ik in Annette.

  Ik heb een hele fijne vakantie gehad mét vriend en plusdochter. We zijn op twee verschillende plekken gaan kamperen en wat ze zeggen: kind blij (plus)ouders blij – klopt écht!
  Uiteraard heeft iedereen zijn nukken en hebben we ook lastige momenten gehad maar we blijven allemaal mens zijn en dat hoort erbij denk ik… of je nou een kerngezin bent of niet, hahaha!

  Groetjes,
  Robin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *