Waarom stiefmoeders top zijn

Stiefmoeders zijn top Ik maak een diepe buiging voor je stiefmama. Jouw rol is de moeilijkste van het moderne gezinsleven. En toch doe je het! Waarom stiefmoeders top zijn? Lees maar snel verder in dit blog!

Waarom stiefmoeders top zijn:  Nummer 1

Je hebt zoveel liefde in je – en daarom je kun je het,  je brengt het op en je doet het gewoon maar: Zorgen voor andermans kinderen. Dealen met een ex. Of de herinneringen aan de overleden eerste vrouw. Dit toont de oneindige liefde die je in je hebt! Wat een prachtige kwaliteit. Het allermooiste en belangrijkste in het leven.

Waarom stiefmoeders top zijn:  Nummer 2

Jij kan echt géven. Vanuit je hart. Ongelofelijk hoe vrijgevig je bent. Dit is een top-eigenschap! Vergeet daarom niet om ook vooral aan jezelf te blijven geven. Als tegenwicht. Als je dit doet-  dan vul je aldoor die bron van vrijgevigheid aan.

Stiefmoeders zijn top:  Nummer 3

Je bent een heuse doorzetter, een doorbijter, een volhouder.  Want het is vaak echt geen kattenpis om stiefmoeder te zijn. Maar je weet dat dit toch is wat je wilt. En je doet het maar. Elke dag weer.  Petje af. Kortom: Je bent fantastisch.

Stiefmoeders zijn top:  Nummer 4

Je vindt een diep soort levensvoldoening door jouw taak en rol – niet omdat je er altijd zo vrolijk of gelukkig van wordt. Maar omdat het op een diepere manier voor zingeving zorgt.  Dit is grootser dan geluk. Het geeft je ziel diepgang. Het maakt je leven waardevol. Dit maakt je tot een topvrouw.

Stiefmoeders zijn top:  Nummer 5

Juist omdat jij die moeilijke en lastige dagen en tijden hebt overleefd, weet jij wat puur plezier is en diepe vreugde. Door al je ervaringen zijn je pieken hoger. Je dankbaarheid groeit. Wat een top-gevoel. Waarom stiefmoeders top zijn? Hierom dus.

Stiefmoeders zijn top:  Nummer 6

Al die nieuwe levenservaring  geeft je glans. Het is aan je te zien. Je ogen stralen op een andere manier. Je lichaamshouding toont wie je bent geworden. Je bent sterker geworden. Je bent een nog MOOIER mens geworden.

Stiefmoeders zijn top:  Nummer 7

Juist door het samengestelde gezin heb je geleerd beter je grenzen aan te geven. Hoe cool is dat? Deze fantastische vaardigheid gebruik je nu in al je levensgebieden.  Zonder grenzen  geen vrijheid. Grenzen geven rust. Duidelijkheid. Jij doet het.

Stiefmoeders zijn top:  Nummer 8

Je doet de was van kinderen die genetisch niet de jouwe zijn. Hun nestgeur is voor jou eigenlijk onbekend. Dit raakt stiefmama´s vaak negatief, op een dierlijk instinctief niveau.

Soms zelfs met een gevoel van afkeer (dat komt best vaak voor). En toch doe je het! Want je weet dat je stiefkids er ook niks aan kunnen doen. Dat toont opnieuw wat een topper je bent.

Stiefmoeders zijn top:  Nummer 9

Je kunt een stap opzij zetten en gunt je partner tijd en aandacht voor zijn kinderen ondanks dat je je misschien wel jaloers voelt. Dat is zoo vrijgevig! Dat is zoo groots. Wat een TOP eigenschap.

Nogmaals: Zorg echt goed voor jezelf –  dat heb je nodig als tegenwicht tegen al die moeilijke emoties.

Stiefmoeders zijn top:  Nummer 10

Je bent flexibel – alweer zo´n een top-eigenschap – en zo nodig ook. Wanneer er aldoor weer schema´s verandert worden.  Er rekening gehouden moet worden met de exen. En de kids. En je partner. En ondertussen vergeet je jezelf niet – en zorg je goed voor je eigen welzijn!

Stiefmoeders zijn top:  Nummer 11

Je bent echt van meerwaarde voor je stiefkinderen. Door jou komen ze in contact met andere werelden. Met jou in hun leven ervaren ze een andere manier van denken, voelen en zijn. Dit verrijkt het leven van je kinderen veel meer dan je misschien denkt. TOPPER! Dat ben je.

Stiefmoeders zijn top:  Nummer 12

Door jouw humor kun je je perspectieven verleggen, relativeren en de sfeer in huis weer opkrikken, bij de overdracht,  ruzietjes en gedoe. Wat een top-eigenschap. Zo kun je ook om je zelf blijven lachen als het weer eens helemaal mis gaat.

Stiefmoeders zijn top:  Nummer 13

Je bent een luisterend oor – een maatje, een vriendin voor je stiefkids. Dit is zo fantastisch voor kinderen die het moeilijk hebben met een scheiding, gemis, hun puberteit, of  het vinden van hun rol in jouw gezin. Dit doe je ook al weer TOP.

Stiefmoeders zijn top:  Nummer 14

Je bent menselijk. Je maakt fouten. Je bent geen barbiepop. Geen robot. Je schiet uit je slof. Of zegt niks terwijl je eigenlijk wél je mond  open  had moeten doen. En: Je leert steeds beter dat dit helemaal ok is. Jij bent ok, stiefmama.

Want juist je ´mindere kanten ´ maken je tot wie je bent. Een warmbloedig, echt MENS. Een rijk mens. Een heel mens. En Juist omdat je echt bent, maakt je zo top. Stiefmoeders zijn top!!

Meer lezen? Probeer dit blog eens:

 

In hoeveel top-kwaliteiten herken jij je? En welke heb ik hier nog niet genoemd? Deel het hier!

P.S. Vind je het vandaag niet zo top om stiefmoeder te zijn? Of verlang je naar meer rust, plezier en gezelligheid?  Klik dan hier!

……………………………………………………………………………………. …………………………………….

 

natuur coachingAnnette van der Maarel houdt hiken, mindfulness en is dol op naar de film gaan met vriendinnen.  Vooral houdt ze van haar vak: Het begeleiden van stiefgezinnen. Van stiefmama’s en hun gezinnen.

Wil je dit delen? Dank!
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *