Van down en out – naar out en up

Van down en out naar out en upJe hebt van die  Down Dagen. Geen fut. Zin. Zielloosheid. De sleur heeft je al meegesleurd. Terwijl het nieuwe jaar nog maar net begonnen is. Maar je kunt het geluk wél weer vinden! Van Down en Out naar Out en Up: ga naar buiten en wandel jezelf door de downdip heen. Weer omhoog!

Prikkels die niet prikkelen maar prikken

Weet je wat het is? Het dip-gevoel kan een teken zijn van te veel prikkels. Je hebt simpelweg rust nodig, maar geeft geen gehoor aan je behoeften.

Het kunnen ook leuke prikkels zijn! Weken vol gezelschap, drukte, gelach, warmte, lekker eten en drinken, zelfs sjoelen, tenminste zo was het voor mij na de kerst –  maar ze zorgen voor een  soort spirituele kater zo in het nieuwe jaar.

Down en dip

Opgebrand. En ja- er wás zeker vuur. Maar nu voelt het als in zak en as. Maar – hoe doe je dat dan? Als je down en dip bent? Hoe ga je van down en out – naar out en up?

Hooggevoelig of introvert?

Gevoelig, introvert. Ik houd niet zo van etiketjes plakken.

Het enige dat telt is de weg naar puur plezier. Want dat is er heus!
Stuur jezelf op pad – om op het goede pad te komen.

Luister naar je Lonely Wolf Woman.

Ze hongert.

 

Naar stilte, wind, vrijheid. Naar uren lopen met je hond. Naar zwerven en zwalken. De vrije natuur. Ontdekken, ervaren. Naar de mysteries van het leven en het onbekende.  Mijn Innerlijke Wild Wolf-Woman is de gids naar m´n ziel. Ze weet wat mijn ziel voor voedsel nodig heeft.

Zoeken naar Zijn

Dus de bergschoenen aan. Warme winterjas. Sjaals, mutsen. Een rugzakjes met een termos met warme chocolademelk. En gewoon maar gaan. Lopen. Bewegen.

Ik schrijf deze tekst in het bos. Ik kijk om me heen. Drink de chocolademelk en laat de woorden uit mijn pen stromen:

Dan hoef je niet  eens te zoeken -als met een zaklampje -naar een staat van zomaar Zijn. Het komt vanzelf, als je maar door gaat. Loopt. Wandelt.

Soulsearching is niet nodig.

Je zet alleen je ene voet voor de andere. That´s all.

Soms duurt het even. Soms voel je pijntjes, verveling, lusteloosheid.

Van down en out – naar out en up

Het ritme van bewegen, ademen, focussen op aldoor nieuwe punten aan de horizon die langzaam dichter bij komen. Dat sleurt je uit je sleur. Dat brengt je in een andere staat van zijn.

Van down en out- naar out en up.

van down en out naar out en up

Out! Je Ware, Wilde Wolf-Woman moet naar buiten!

Not- To- Do- lijstje

Dat is alles wat er op je To-Do-Lijstje moet staan:

´Don´t forget: Not-To-Do´

Juist de traagheid van het lopen, vertraagt je gedachten. En je zorgen. Je somberte lost op. Net als de vorst op het gras dat langzaam druppeltje voor druppeltje smelt in de heldere zon. Juist dit sleurt je uit je sleur.

Langzaam, langzaam komt er weer rust. Ontspanning in nek en schouders. In je hersenpan.

Dan gaat het wanderen opeens vanzelf.  Je lijf stuurt alle piekergedachten mee met de koude winterwind, hoog boven de boomtoppen. Je oog wordt gevangen door de schoonheid van een stam van een beuk, de kiezels op het pad. De kleur van de hemel.

In die serene kalmte ga ik bewust op zoek naar Dingen om Dankbaar voor te zijn. Om mezelf nog meer Up te krijgen. In plaats van Down.

Dingen om dankbaar voor te zijn – die zijn er genoeg.

Ook al was ik dat gevoel even kwijt – zoals je even vergeten bent waar je je auto hebt geparkeerd. Het is er gelukkig wel:

Van down en out – naar out en up

  1. Ik ben zo dankbaar voor het intens diepe blauw van de hemel
  2. Ik ben dankbaar voor de zon die eindelijk weer schittert en straalt
  3. Ik ben dankbaar voor mijn gezonde, sterke lijf dat me draagt
  4. Ik ben dankbaar voor de heuvelrug die me ook lijkt te dragen. Net als moeder aarde.
  5. Ik ben dankbaar voor de tijd die ik mezelf gun
  6. Ik ben dankbaar voor de mensen om me heen waarvan ik houd
  7. Ik ben dankbaar voor een eeuwenoude eik – waarin opeens, als een verborgen teken, een paartje buizerds in landen. Ze hebben hun veren opgezet tegen de kou. Ze lijken te zonnen. Samen in de oude eik.

Nieuwe schrijf-challenge

Het helpt dus ook enorm om je dagboek mee naar buiten te nemen.  In flow schrijven, journalen, woorden als parels aan een ketting rijgen- over je ervaringen, je emoties en gedachten.

Ook dit is een top-tool om bij je ware aard te komen en jezelf aldoor opnieuw uit te vinden.

Daarom ga ik binnenkort een nieuwe challenge organiseren ´Flow writing´. Je hoort er binnenkort meer over!

Wil jij leren hoe je jouw hart en ziel kunt kalmeren en helen. In en met de natuur? Dan krijg je nu een GRATIS MINI-SESSIE van 45 minuten om uit te proberen of natuurcoaching wat voor jou is! Klik hier voor méér wilde ware natuur. 

………………………………………………………………………………………………………………………….

Annette van der Maarel is coach en schrijver. Ze wandelt met je in de bossen in Drenthe of Friesland en laat je zien hoe de natuur jou kunt helpen om alle antwoorden te vinden.

 

Wil je dit delen? Dank!
Share

Eén antwoord op “Van down en out – naar out en up”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *